Toxinbelastning
Risken att drabbas av ohälsa orsakad av miljögifter varierar stort på grund av individuella skillnader i vår kropps avgiftningskapacitet.
Ett av våra farligaste miljögifter är kvicksilver men det finns även många andra gifter att utsättas för. Vi lever i en tid då allt fler miljögifter smyger sig in i vår vardag via luften vi andas, maten vi äter och vattnet vi dricker. Vanliga gifter förutom kvicksilver kan vara, bly, asbest, aluminium, kopparöverskott mm. I maten vi äter kan det finnas stora mängder gifter från besprutning som vi också får i oss. I dricksvattnet finns det också bekämpningsmedel, flour, klor, hormoner, läkemedelsrester osv. Ja listan går att göra lång.
Alla blir dock inte sjuka av detta utan det beror på vår kropps förmåga att avgifta sig optimalt. Vårt avgiftningssystem skall ta hand om toxinerna, men det finns en gräns för dess kapacitet. När belastningen blir för stor reagerar kroppen med ohälsa. Vårt avgiftningssystem använder näring i form av framförallt aminosyror, vitaminer och mineraler för att utföra sitt arbete. Finns det inte i tillräcklig mängd blir avgiftningskapaciteten reducerad och ohälsan kommer snabbare.
Våra kroppar tål mycket men när bägaren är full då är den verkligen full och man kan börja reagera på minsta mängd gifter. Man kan även bli mycket sämre vad gäller andra problem som kroppen utsätts för såsom infektion eller virus. Det finns ingen kapacitet kvar och sjukdom uppstår.
Toxiner är skadligt för oss alla men vår kropp har generellt sett stor kapacitet. Får man problem kan det ha att göra med genetiska defekter vad gäller avgiftning eller nedsatt svaghet hos ditt avgiftningssystem, det kan också röra sig om brist på de näringsämnen som är avgörande för klara av att föra bort avfallet som måste ut. Ju större toxisk belastning du utsätts för desto mer näringsämnen behövs. Toxinbelastningen kan handla om en engångsexponering av något eller en långsam upplagring genom åren av olika gifter, t ex amalgam.
Symptom på toxin belastning kan vara:
Mentala och psykiska problem som depression, ångest, koncentrationssvårigheter osv, men även neurologiska och muskelotala problem kan visa sig samt hudproblem. Detta för att våra gifter som man också kalla xenobiotika är fettlösliga ämnen och därmed lätt kan passera alla membran i kroppen och ansamlas främst där det finns mycket fett. Det är därför gifterna ofta samlas i hjärnan eftersom hjärnan till största delen består av fett. Det är anledningen till psykosomatiska problemen men även till nedbrytning av myelinet som skyddar dina nerver. Man ser även att celluliter kan vara kopplat till en för stor toxinbelastning då de sätter sig i fettvävnaden. Ofta får man också symptom där man redan har en svaghet. Vanliga tecken för övrigt är att man kan vara känslig för lukter, svårt att tåla kaffe och alkohol och läkemedel samt reagera på strålning.
Vad kan jag göra åt det?
Har du för stor toxinbelastning så bör vi ha sett det på din undersökning, vi försöker också ta reda på om din avgiftningsförmåga är tillräcklig eller om vi behöver hjälpa till att avgifta din kropp för snabbare återhämtning. Du har fått personliga råd. Det kan ta tid att avgifta sig med bara kost och näringstillskott. Vi har bra möjlighet att jobba fortare med det på kliniken för att ge kroppen kapacitet till snabbare läkning. Det finns flera behandlingar som kan vara relevanta beroende på vad orsaken verkar vara.
Bra kosttillskott som kan vara relevanta är: (Följ våra råd vad som är bäst just för dig)
Du har fått personliga råd på vad just du kan göra. Har du frågor så kontakta oss.
VAD KAN DU GÖRA ÅT DET?
Ät naturlig och ren mat
Med mindre gifter
Ibland är det toxiner som är orsaken till dina hälsoproblem och då är det extra viktigt att få dina avgiftningsorgan att ha kapacitet att ta hand om dina gifter. Förutom att du följer våra råd om hur du skall leva under tiden kan vi hjälpa dig på kliniken med behandlingar utifrån just ditt problem.
Observera att alla våra tips, råd, undersökningar och behandlingar går ut på att skapa kapacitet i kroppen för självläkning och för förebyggande hälsa. Vi behandlar inte specifika sjukdomar och vi sätter inga diagnoser.
Informationen vi förmedlar på denna sida är inte avsedd att ersätta samråd med din ansvariga läkare. Går du på läkemedel, prata alltid med din läkare om du gör kostomläggningar och andra livsstilsförändringar. Senarelägg inte läkarbesök med anledning av något du läst på vår sida.
Göteborgsvägen 74
433 63 Sävedalen
info@lundborgkliniken.se
031-133200
Måndag-Fredag
09.00-17.00
© 2021 Lundborgkliniken AB. All Rights Reserved.