Att äta alkaliskt

Visste du att utvecklingen av cancer har mycket att göra med din kropps pH-värde? Om det är för surt kan man löpa högre risk att drabbas av denna sjukdom. Många rekommenderar att man skall äta alkalisk kost för att basa kroppen. Men är det så enkelt verkligen?


Nej det är oerhört många processer som sker i kroppen och att bara äta alkaliskt och undvika det som är försurande kan bli dåligt på ett annat sätt då vi kanske avstår livsmedel som är väldigt näringstäta och nödvändiga för oss av andra orsaker. Dock rekommenderar vi att man väljer livsmedel varje dag som är mer alkaliska men inte bara på grund av de är just alkaliska utan för att de är näringstäta och har en rad positiva hälsoeffekter på din kropp.

 

Antalet människor som idag drabbas av cancer i världen är många och enligt studier så drabbas 1 av 3 personer av denna sjukdom. Det är ingen slump att cancer ligger i topp som den ledande dödsorsaken i världen och den verkar i hög grad vara väldigt kopplad till livsstilsfaktorer. En av de viktigaste faktorerna är just vilken mat man äter. Det pratas mycket om att äta alkalisk kost och att det är den alkaliska kosten som kan göra att man blir frisk. Men det är fler faktorer än så.


Vad är alkaliska livsmedel?

Alkaliska livsmedel är kost som sägs höja pH värdet i kroppen. Det finns många livsmedel i vår moderna kost som försurar vår kropp såsom läsk där Coca cola ligger i topp, socker, skräpmat osv men även kött, nötter, mejeriprodukter är försurande och detta är livsmedel som vi inte rekommenderar att man utesluter ur sin kost. Balansen är det viktiga.


Dock är det sant att i en sur kropp trivs virus, bakterier och sjukdom. Vi rekommenderar att äta så kallade alkaliska livsmedel varje dag för att förebygga sjukdom och skapa en bra miljö i kroppen.


Vilka livsmedel är alkaliska och är bra att lägga till i sin kost?

  • ✔️Grönsaker, särskilt gröna grönsaker som: Sparris, kål, broccoli, grönkål, blomkål, aubergine, vitlök, gräslök, lök, gurka, selleri, peppar, morot, sallad, rödbetor, dadlar, svamp, avocado (är egentligen en frukt)
  • ✔️Frukt: citrusfrukter (sura men blir alkaliska kroppen), äpplen, avocado, aprikoser, bär, kokosnöt, banan, mandel


Att konsumera alkaliska livsmedel är synonymt med en hälsosam kost, och det är viktigare än att prata om att äta just alkaliskt. Det viktiga igen är att äta roterat och med rena livsmedel för att förebygga sjukdom. Vi vet att det har fördelar vid en rad olika hälsotillstånd som fetma, hjärt/kärlproblem osv.

VAD KAN DU GÖRA?

Välj några alkaliska livsmedel Varje dag i dina måltider

Som med allt annat så är det svårt att bara välja en metod för att lösa sina hälsoproblem. På våra undersökningar ser vi om kroppen är försurad och vad orsaken till det kan vara. Att inkludera ovan livsmedel kan dock oavsett har positiva effekter på din hälsa.

Observera att alla våra tips, råd, undersökningar och behandlingar går ut på att skapa kapacitet i kroppen för självläkning och för förebyggande hälsa. Vi behandlar inte specifika sjukdomar och vi sätter inga diagnoser.


Informationen vi förmedlar på denna sida är inte avsedd att ersätta samråd med din ansvariga läkare. Går du på läkemedel, prata alltid med din läkare om du gör kostomläggningar och andra livsstilsförändringar. Senarelägg inte läkarbesök med anledning av något du läst på vår sida.

Göteborgsvägen 74

433 63 Sävedalen

info@lundborgkliniken.se

031-133200

Måndag-Fredag

09.00-17.00

© 2021 Lundborgkliniken AB. All Rights Reserved.